Nyt on kuulkaa pakko alkaa kehumaan jo julkisesti näitä nuoria..

Vuoden parin aikana olen tutustunu kahteen lahjakkaaseen nuoreen, molemmat erityisesti kunnostautuneet kirjoittamisen saralla..

Toinen (Telle) kuuluu koululehti Patiopostin toimituskuntaan. Lehti ilmestyy sekä sähköisessä muodossa että perinteisenä paperiversiona. Mari taas kirjoittelee Finculture-nettilehteen artikkeleita..

Otetaan ensin tapaus Patioposti:

Sain luettavakseni paperiversion Patiopostista ja siihen perustuu sitten tämä arvioni:

Malliesimerkki hyvin tehdystä koululehdestä, lukemista löytyy kaiken ikäisille; on opettajahaastatteluja, kulttuuripuolelta löytyy lyhyitä novelleja, runoja, konserttiarvostelua, elokuva-arvostelua, on reseptiä, lukijan terveisiä, vitsejä, piirroksia..

Pienimmätkin koululaiset pääsevät tuntemaan itsensä tärkeiksi kun saavat omat kädenjälkensä ikuistettua piirustusten tai kirjoitusten muodossa..

Kaiken kaikkiaan hieno julkaisu, pitäisköhän siirtyä tilaajaksi? ;)

Sitten tämä toinen tapaus, Mari:

Kirjoittelee siis nettilehteen artikkeleita, pääasiassa musiikkiarvosteluja keikoista, levyistä, bändeistä, kuvaa itse materiaalia artikkeleihinsa, ja perehtyy todella aiheeseensa josta kirjoittaa. Siinä on tuleva tähtireportteri, josta vielä tapellaan kuka saa hänet lehteensä. Multitalentiksi miltei mainitsisin.

Molemmilla kirjoittajilla luonnollisesti on hallussa kielioppiasiat, ja heillä on kummallakin persoonallinen tyyli kirjoittaa.

On nämä nykyajan nuoret vaan paljon lahjakkaampia kun aiemmat..