Vuosi 2008, nimittäin. Ja vuosi 2009 alkaa. Siispä toivotan minäkin (vaikka P. Olka ehtikin jo ensin..) kaikille jo tässä vaiheessa tutuksi tulleella tavalla:

Head uut aastat!

Taas on vuosi on vierähtänyt ja on jälleen täälläkin aika tehdä tilinpäätös. Mitä on vuoden aikana tapahtunut? Mitä siitä on jäänyt käteen? Ollaanko jääty plussalle vai menty reilusti pakkasen puolelle kokemusten summauksessa?

Vuosi on ollut rankka ja tapahtumarikas, sitä ei käy kiistäminen. On sairastuttu syöpään, läpikäyty rankka leikkaus ja toivuttu siitä. On ravattu syto-hoidoissa ja nautittu niiden sivuoireista. On hukattu asioita ja löydetty uusia asioita. On rakastettu ja vihattu, itketty ja naurettu. On tehty ensimmäinen etelänmatka. On perustettu yritys. On mässäilty ja kärsitty nälkää. On ikävöity ja riemuittu jälleennäkemisestä. On oltu ahkeria ja vetelehditty. On tutkailtu oman sisimmän syvintä olemusta. On oltu pinnallisia ja syvällisiä.

Kaiken kaikkiaan on tehty ja nähty kaikkea sitä, joka tekee elämän niin mielekkääksi ja joka kuuluu elämään, että se olisi elämisen arvoista.

Summa summarum viime vuosi oli kaikesta huolimatta mahtava kokemus. Enkä päivääkään vaihtaisi pois. (Tai no jaa.. Ei kun antaa mennä vaan kaikki päivät samaan elämään, kyllä ne kuuluvat siihen, sekä vastoinkäymiset että hyvät ajat. Kaikkia tarvitaan, että elämä olisi ehjä ja tasapainoinen kokemus, vaikka eläjä ei sitä aina olisikaan.)

Elämä on.