..siitä tulee silkkaa paskaa.

Mikä ihmeen vimma amerikkalaisilla on tehdä omat versionsa eurooppalaisista menestyssarjoista ja -elokuvista? Tai tiedetäänhän se, he kuvittelevat saavansa osansa arvostuksesta ja menestyksestä sitä kautta.

Ajatelkaapa loistavia brittisarjoja Pennies from Heaven tai Huonosti käyttäytyvät miehet.. Miksi helvetissä amerikkalaisten piti tehdä elokuva ensinmainitusta ja oma versionsa viime mainitusta? Molemmista hukattiin koko se idea ja pilattiin täysin.

Entä ranskalaiset elokuvat Nikita ja Narrien naimakaupat? Amerikkalainen Nikita oli niin järkyttävä floppi että en edes yrittänyt katsoa alkua pidemmälle, en yksinkertaisesti pystynyt. Narrien naimakaupat tehtiin amerikkalaisittain nimellä Birdcage ja vielä suomennettiin vielä typerämmin "Lainahöyhenissä".. Aivan hirvittävää sontaa..

Kyllä amerikkalaiset kuitenkin osaavat (tai osasivat) tehdä hyviäkin elokuvia, mainittakoon vaikkapa Piukat paikat, Poikamiesboksi tai uudemmista ihan noin ex temporé heitettynä esim. Seitsemän tai Kaksitoista apinaa..

Miksi he eivät voi siis jättää eurooppalaisia elokuvia ja sarjoja rauhaan? Miksi, oi miksi?