Suomalaiset ovat saaneet ilmeisesti yliannoksen eurooppalaisesta elämäntavasta jo joku aika sitten.

Ymmärrän ja suvaitsen vielä tämän virtuaalisen sosiaalisuuden. Kuulun itse muutamiin yhteisöihin, mm. Face Book on eräs niistä. Sekin tuntuu olevan vähän kuin aikuisten hiekkalaatikko. Testaa sitä tai tätä, tyyliin "Kuka korsolainen olet?" tai "Kuinka hyvin tunnet Uolevi Ohranjyvän".

Myös runsain mitoin löytyy kaikkia helvetin keräilysovelluksia, voit keräillä pääsiäismunia, kaikkea järjetöntä krääsää, erilaisia perhosia, kaloja, kissoja, eläinten poikasia, sydämiä, kukkia..

Voit liittyä myös fan clubeihin, joita on perustettu mitä ihmeellisimmille kohteille. Lihavat menevät pulkalla kovempaa. Metsä. Pizza. Vittuilu on välittämistä.

Tai voit liittyä Mafiaan, leikkiä Robin Hoodia, rekisteröidä lemmikin jolle voit ostaa kokemuspisteillä kartutetuilla kolikoilla kulutushyödykkeitä.

Tai voit alkaa landepaukuksi ja viljellä maata. Kavereilta saat erilaisia hedelmäpuita ja eläimiä. Kasvattamasi viljan ja hedelmäpuiden sadon voit myydä markkinoilla ja saadulla "rahalla" ostaa lisää sälää farmillesi.

Kavereita taas saat vinkaisemalla foorumilla että haluat kavereita. Ja kohta sinulla on puolensataa kaveria josta et ole koskaan kuullutkaan. Mukana muutama josta toivot ettet olisi ikinä heistä kuullutkaan.

Tosi sosiaalista. Nämä uudet kaverit sitten lähettelevät uusia keräilysovelluksia joihin pyytävät suostumustasi. Online sisters..

Itse asiassa koko Face Book on kuin nämä ystävänpäivänä ja muulloinkin lähetettävät "mukahenkevät" välittämistä osoittavat sähköpostit potenssiin miljoona. Ehkä olen huumorintajuton, mutta ainakin sen verran antisosiaalinen, että en taatusti halua kuulua Online sisterseihin ventovieraiden ihmisten kanssa. Tai lähetellä virtuaalisia kortteja tyypeille joista en tiedä enkä haluakaan tietää.

Ainahan ihminen on halunnut ikuistaa itsensä johonkin, jo kivikaudesta lähtien. Ainahan ihminen on halunnut istuttaa maahan jotain ja seurata sitten sen kasvamista. Ainahan ihminen on halunnut kuulua johonkin yhteisöön. Ei siinä mitään uutta ja ihmeellistä ole. Nyt vain joku on keksinyt tavan rahastaa sillä.

Paitsi että tietysti kaikki nämä mainosbannerit ja pop upit maksavat yrityksille, Face Bookissa voi myös silkalla rahalla oikeasti maksamalla ostaa sälää näihin sovelluksiin joita pelataan niiden tuntemattomien ihmisten kanssa. Kuka helvetin idiootti maksaa oikealla rahalla siitä, että pääsee leikkimään aikuisten hiekkalaatikolla virtuaali-jyväjemmaria tai kasvattamaan virtuaalilemmikkiä? Haloo?

Jos nyt jotain hyvää haluaa Face Bookista löytää, niin onhan se hyvä tapa pitää yhteyttä niihin kavereihin, joille ei muuten tulisi soiteltua ja niihin sukulaisiin, jotka asuvat maan rajojen ulkopuolella.

Mutta kellä on aikaa ja halua istua 24/7 koneen ääressä pitämässä yhteyttä ystäviin joita ei halua tavata edes livenä?

Ei minulla ainakaan.