Olen aina jostain syystä repäistä sloggini mm. tämän mainoksen kohdalla, joka on erään kaupallisen tv-kanavan teksti-tv:ssä:

"PIDÄ YLLÄ TASOASI – STATUSLAINALLA

Arvostus nousee arvostamalla. Statuslaina on halua ratkaista käteisongelmat tyylikkäästi. Statuslaina myönnetään vain yli 19 vuotiaille Suomen kansalaiselle, jonka elämäntapaan kuuluu hoitaa raha-asiat hyvin.

Raha ei ratkaise vaan se, miten sitä käyttää. Arvostatko tasokasta elämäntapaa?"

Ja summat sitten 50 € ylöspäin.

Hienoa. Jo viidenkympin harkitsemattomalla pröystäilylainalla kapakan tiskiltä tilattuna saat itsellesi "statuksen".

Pakko kysyä, muistuuko mieleen sairaampaa mainosta tämän alan yrityksiltä?

Jos "Suomen kansalaisen elämäntapaan kuuluu hoitaa raha-asiat hyvin" hän ei tarvitse "statuslainaa"..

Ja onko ihan oikeasti tällaisten vippien saamisen helpottaminen elämän tärkein päämäärä jollekin? Tunteeko joku vakavissaan saaneensa elämäänsä statusta vippaamalla helvetinmoisella korolla kapakan tiskillä notkuessaan 50 pika-aravan saadakseen tehdä vaikutuksen johonkin hoitoon tai ostettua lisää viinaa ettei tarvitse näyttää kavereille olevansa reva ruts kesken kovimman menon.

Tiedän, tiedän.. Eihän se ole tyhmä joka tarjoaa lainaa, vaan se joka sitä ottaa. Kännissä kun se harkintakyky ei taatusti ole niitä parhaita. Mutta onko pakko silti tehdä itsestään paitsi naurettava, myös säälittävä?

Tulee mieleen eräs kohtuullisen tanakassa kännissä ja paskat housussa notkuva keski-ikäinen mieshenkilö, joka kommentoi rehvakkaasti:"Mullon kato varaa!" jonkun huolestuneen ohikulkijan kysymykseen oliko miekkosella kaikki hyvin.

Mitäpä siihen lisäämään.

Paitsi että pitäisikö minun tehdä oma laatikko marinan aiheista, joita voisin sitten yliviivata yksi kerrallaan, kun olen päästellyt paineita aina kyseisen aiheen kohdalta..?