Tipu ilmoittautuu muonavahvuuteen kohtalaisen tauon jälkeen..

Syy taukoon oli osin siinä, että laillisesti vihittyni sai vihdoin toiminimen pystyyn ja meikä itseoikeutettuna Byrokratian kansalaisena sai ilon ja kunnian hoitaa kaiken virallisen paperisodan yms.

Ei olisi luulenut, että yhden miehen yrityksen perustamiseen liittyy niin paljon kaikkea huomioon otettavaa, ymmärrettävää, hoidettavaa, hankittavaa  - ja maksettavaa.

Kotisivut pitää olla tietenkin jokaisella itseään kunnioittavalla yrityksellä. Ilman niitä on auttamatta ulkona kuvioista. No, siispä niitä väsäämään. Kun löytyi lopulta sopiva palveluntarjoaja, joka siis tarjosi tilan, mutta ei itse kotisivujen tekoa, alkoi ensimmäinen paperisota. Verkkotunnus ja sähköpostilaatikko ja sähköpostiosoite ja firman kotisivuosoite.. Ja käyttäjätunnusta ja salasanaa. Ja laskuja maksettavaksi. 

Seuraavaksi piti tietenkin saada muutamaan sähköiseen tietokantaan ilmoitus. Ja taas käyttäjätunnusta ja jälleen uusi salasana muistettavaksi. Noh, yrityksellä pitää tietysti olla palkanlaskenta ja laskutus hallussa, jos ei halua sitä antaa tilitoimistolle. Siispä hankitaan sovellukset joilla em asiat saadaan hoidetuksi. Niihinkin meni jonkin verran rahaa. Ja yllättäen niidenkin käyttö vaati käyttäjätunnusta ja salasanaa. Ja jottei siis tarvitsisi joka kerta kirjautua pankkitunnuksilla, piti hankkia viranomaistunniste jonka saadakseen pitikin sitten keksiä kaksi eri salasanaa jonka jälkeen sai vaihtuvien salasanojen listan..

Vakuutuksetkin piti tietenkin hoitaa kuntoon, sekä yrittäjän että työntekijöiden eläketurva, tapaturmavakuutukset ja mielellään vastuuvakuutus. Taas paloi rahaa. Ja koska niitäkin käytettiin ja ylläpidettiin netin kautta, saatiin muutama käyttäjätunnus jonon jatkoksi.

Logo on seuraavaksi hankinnassa, käyntikorttia pitäisi väsätä, tunti-ilmoituslomakkeet ja laskulomakkeet ja hinnastot ja..

Onneksi viime viikon "loman" jälkeen pääsin töihin lepäämään.. =)